Kära medlemmar,

Under den gångna helgen ägde Limmud rum. Detta evenemang har på bara ett decennium blivit till den allra största judiska mötesplatsen i Norden. I år slogs ett rekord med närmare 1 200 deltagare – otroligt imponerande. Att detta sköts av frivilliga gör det enbart ännu mer imponerande, ett stort tack till alla er som gjorde Limmud Stockholm 2018 möjligt. Ett särskilt tack till alla er som arbetade med säkerheten denna helg, vi är tacksamma för det ni gör!

Med valet bakom oss startar snart planeringen för den kommande mandatperioden. I december möts det nyvalda fullmäktige för ett konstituerande möte där bland annat val av ny styrelse står på dagordningen. Under den månad som föregick valet fälldes många hårda ord och omdömen främst på Facebook. Det är nu hög tid att blicka framåt och arbeta tillsammans för att skapa en så bra församling som möjligt.  När vi alla arbetar tillsammans finns det inga gränser för hur bra det kan bli.

Jag är väldigt imponerad av våra unga. Jag vill särskilt lyfta fram Judiska Ungdomsförbundet (JUS) som blivit en allt viktigare representant för våra unga i kontakter med politiker och myndigheter, NyaJF som ordnar en massa aktiviteter och fester för sina jämnåriga och gänget bakom SJUF18.

I vinter är det nämligen återigen dags för SJUF här i Stockholm, vilket jag är övertygad om kommer att bli magnifikt. Följ gärna SJUF18 på Facebook för att se var ambitionsnivån ligger. I år ordnas dessutom en föreläsningsserie i samarbete med församlingen och Maccabi World Union där flera mycket duktiga föreläsare kommer till Stockholm kring årsskiftet. Dessa föreläsningar kommer även att vara öppna för oss som är lite äldre.

Med detta får jag önska er alla en härlig vecka i höstmörkret!