Kära medlemmar,
Vid Sukkot är det lätt att känna att judendomen är en religion som ibland bäst utövas vid sydligare breddgrader. Att sitta i en sukka med såväl regndroppar som granbarr i maten i svenskt höstväder gör det till en utmaning att uppfylla budet att glädjas på denna högtid. Trots svårigheterna har det gått ganska bra. Ett stort tack till alla våra medarbetare och frivilliga som ordnat så fina evenemang under denna helg. Imorgon kväll firar vi att vi läst ut Toran – med att börja om från början med att läsa just ur Toran. Ett väldigt fint budskap om att man aldrig är färdig med sitt lärande.
Just vid detta tillfälle skulle jag vilja uppmana er alla att ta tillfället i akt under de kommande månaderna att lära er något nytt. Våra religiösa tjänstemän, Paideia Folkhögskola, Chabad m.fl. erbjuder flera goda tillfällen till detta. Givetvis ska vi också se till så att våra ungdomar lär sig om sin bakgrund. Bnei Mitsvaprogrammet är liksom Aaron Isaacs Skola i full gång. Förberedelser inför kommande års March of the Living (en resa i Förintelsens spår till Polen och Israel) samt vår Israelresa pågår för fullt.
På vårt kansli pågår nu rekryteringar till två viktiga tjänster. Det handlar om en verksamhetschef som ska ansvara för det arbete som pågår inom sektionerna Glämsta, ungdom, program samt sociala sektionen. Det handlar även om den bibliotekarie som ska förestå vårt nya bibliotek i Bajit. Till båda dessa tjänster har det inkommit flera mycket kvalificerade sökanden vilket är mycket glädjande. Att Församlingen är en attraktiv arbetsgivare är av största vikt. Jag vill också ta tillfället i akt att förtydliga att den förstnämnda tjänsten inte är en ny tjänst utan resultatet av en omvandling av en befintlig sådan.
Med dessa ord skulle jag återigen vilja önska er alla en trevlig helg – chag sameach!
/Aron