Kära medlemmar,

Som de flesta av er säkert redan känner till kommer vår kantor Isidoro Abramowicz tyvärr att lämna oss. Isidoro är en mycket uppskattad kantor som under sin tid här lyckats bygga relationer med många av våra medlemmar. Isidoro har bestämt sig för att tacka ja till en position i Synagoge Pestalozzi Straße i Berlin vilket är en mycket framstående liberal synagoga. Som många av er vet har Isidoro vid sidan av att vara kantor hos oss även lett kantorsutbildningen på Abraham Geiger Colleges kantorsutbildning och därför redan varit någon dag i veckan i Berlin. Vi gratulerar Isidoro till hans nya jobb och önskar honom ett varmt lycka till.

Fram tills att en ny kantor är rekryterad kommer de som läser till sin Bnei mitzva för Isidoro att få andra lärare och synagogans gudstjänster kommer att ledas av Maynard Gerber och vikarierande kantorer. Vi planerar även att tacka av Isidoro senare under hösten. Mer information om tid och plats kommer att meddelas längre fram.

Den gångna shabbaten tillbringade jag ute på Judiska Hemmet. Det är alltid lika trevligt att besöka denna plats. Få platser har lyckats att skapa en sådan varm judisk atmosfär som Judiska Hemmet!

Imorgon kväll bär det av till Köpenhamn där jag ska delta i den judiska församlingens officiella ceremoni för att markera 75-årsminnet av de danska judarnas flykt över sundet till säkerheten i Sverige. Av Danmarks 7 800 judar lyckades 7 220, samt 686 icke-judiska makar till dem, fly över Öresund med hjälp av både svenskar och danskar i en av de största enskilda aktionerna mot nazisternas judeutrotningar under andra världskriget. I Danmark uppmärksammas detta stort: på torsdag deltar såväl landets statsminister som kronprins tillsammans med Israels president Reuben Rivlin i ceremonin i synagogan. Tillsammans med ledningen för Malmös judiska församling kommer jag att representera den svenska judenheten vid denna viktiga stund.

Slutligen, det är verkligen kul att se att alla aktiviteter kommit igång efter helgerna. I måndags kväll när jag gick genom Bajit märktes det verkligen att det är mycket som sker. Särskilt kul var det att vara med på en After Work som några av våra yngre medlemmar tagit initiativ till. Kul med denna nyhet som jag hoppas kommer att komma i repris längre fram.

/Aron