Kära medlemmar,

I helgen genomförde Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) sin manifestation på Kungsholmen. Inför manifestationen hade vi bra kontakt med Polisen som bl.a. tog hänsyn till de judiska begravningsplatserna. Som ni säkert läst i nyheterna blev det inte mycket till marsch då nazisterna inte var nöjda med den väg som polisen anvisat.

Att vi har aktiva nazister i Sverige är dock helt avskyvärt. Tillsammans med World Jewish Congress har Judiska Centralrådet skapat en namninsamling för att göra det möjligt att förbjuda NMR. Skriv gärna på här: https://www.change.org/p/prime-minister-of-sweden-det-%C3%A4r-dags-f%C3%B6r-den-svenska-regeringen-att-f%C3%B6rbjuda-nordiska-motst%C3%A5ndsr%C3%B6relsen-nmr

En person som har gjort mycket för att kartlägga och bekämpa nazister är Jonathan Leman på Stiftelsen Expo. Jonathan tilldelades i måndags Raoul Wallenberg-priset för sitt arbete, ett stort grattis! Det var också kul att se hur pass mycket Raoul Wallenberg-dagen den 27 augusti uppmärksammades. Dagen har blivit en märkesdag för att uppmärksamma civilkurage bland skolungdomar från hela landet. Det är verkligen passande för att hedra Sveriges störste hjälte.

Ikväll ordnar församlingen sin traditionella valdebatt med alla riksdagspartier. Det är dessvärre redan fullsatt men det kommer att vara möjligt att följa utfrågningen via församlingens Facebook-sida. Ingen annan utrustning behövs förutom Facebookkonto och internetuppkoppling. Kommer att bli mycket intressant!

Nu på söndag uppmärksammar vi den europeiska judiska kulturdagen med ett fullspäckat program i Bajit. Kom gärna förbi!

Aron