Kära medlemmar,

Vilken sommar vi haft! Även i det judiska Stockholm har det rått högtryck. Vi kan blicka tillbaka på en helt fantastisk sommar där över 600 personer fått möjlighet att njuta av sommaren och träffa såväl nya som gamla vänner på vårt eget sommarparadis. Det är även glädjande att ledarskapsutbildningen Änglagård slagit rekord med nästan 40 deltagare. Det var verkligen kul att få besöka dessa verksamheter under sommaren.

Under sommaren har också ett trettiotal av våra ungdomar och unga vuxna deltagit i församlingens Israelresa och i Birthright. Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare som gjort dessa läger och resor möjliga, tack vare er har minnen för livet skapats.

För min egen del har det blivit en del arbete för församlingens räkning. I början av juli deltog jag som talare vid ett antal seminarier i Almedalen. Det är verkligen en bra möjlighet att nå ut till personer som vi inte träffar ofta samt en möjlighet att knyta nya kontakter. Dessvärre kändes närvaron av nazisterna från Nordiska Motståndsrörelsen i Almedalen tydligt. Som barnbarn till Förintelseöverlevande kändes det otroligt obehagligt att gång på gång stå öga mot öga med personer som representerar den ideologi som tog livet av större delen av min familj. Det är nu hög tid att våra politiker agerar så att dessa avskum inte ska få sprida sitt hat som de vill!

I början av augusti deltog jag i församlingens sektion i Prideparaden. Det var verkligen härligt att mötas av så mycket glädje och uppskattning när vi kom med våra regnbågsflaggor med Davidsstjärnan på. Stort tack till alla frivilliga som organiserade vår medverkan!

På tisdag kväll bär det av till Norrköping där generalsekreterare Isak Reichel och jag själv ska tala i synagogan där om vad som sker inom vår församling samt inom Judiska Centralrådet. Ska bli spännande!

Vi blickar också fram emot en höst späckad med en massa olika aktiviteter, kurser och program. Se till att hålla utkik i veckobrevet! Kom också gärna förbi Bajit för att ta något gott att äta i caféet – som från och med idag drivs i ny regi – eller spana in vårt nya bibliotek!

/Aron