Kära medlemmar,

Igår på första maj marscherade ett hundratal nazister genom två svenska städer: Ludvika och Boden. Vi har på senare tid kunnat bevittna en kraftig ökning av högerextrema aktiviteter i Sverige vilket är oroande inte minst för att antisemitismen är central i deras ideologi. Men på plats i Ludvika fanns en kvinna som själv upplevt det samhälle som NMR och dess likar vill förvandla Sverige till. Hédi Fried överlevde Förintelsen och deltog igår i ett protestmöte i Ludvika. Som Hédi mycket klokt sa: vi måste agera idag om vi vill ha demokrati imorgon!

Jag är mycket imponerad av Hédi Fried och hennes mod! Om vi andra bara hade en tiondel av hennes mod och tydlighet.

I förra veckan hade vi styrelsemöte. På dessa möten samlas styrelsens tio medlemmar och ett antal personer från vårt kansli. På ett sådant möte som tar omkring fyra timmar brukar vi diskutera och besluta ärenden om allt mellan himmel och jord. Från diskussion om stora politiska frågor till mer detaljbetonade frågor. När vi fattar beslut utgår vi ofta från underlag som förberetts av våra medarbetare eller en kommitté. Det är för det mesta ett mycket roligt och stimulerande arbete. I onsdags talade vi exempelvis om behovet av ett nytt bastuhus på vårt sommarparadis, fastställde verksamhetsberättelse och årsredovisning samt delade ut bidrag och mycket mer.

Idag befinner jag mig i Uppsala på inbjudan av Vänskapsförbundet Sverige-Israels lokalförening. Jag har blivit ombedd att tala om vår församling och hur det är att leva som jude i Sverige idag. Känns alltid kul att få komma ut och tala om vår fina församling, ser fram emot ikväll!

/Aron