Kära medlemmar,

Det är med glädje som jag blickar tillbaka på den gångna veckan. Jag tänker då på de fina Purim-firanden som ägde rum i alla våra synagogor med många deltagare. Tänker också på alla de aktiviteter som ordnades av våra medarbetare, av Chabad och av frivilliga krafter. Ett stort tack till er alla!

Några som också hade en bra vecka var de fyrtiotal barn och de ledare som fick tillbringa Sportlovsveckan ute på vårt eget sommarparadis. Den förra veckan var det dock ett vinterparadis som mötte deltagarna med minusgrader och snödrivor. Har förstått att ni alla hade det toppen därute! Ett särskilt tack till alla ledare som bidrog till att skapa minnen för livet.

Idag (onsdag) reser generalsekreterare Isak Reichel och jag till Malmö för att träffa den ledning som tillträdde vid årsskiftet. Vi kommer att tala om gemensamma projekt och om hur vi bäst kan hjälpa varandra. Som största församling i Sverige ligger ett stort ansvar på oss i Stockholm att – inom ramen för Judiska Centralrådet – stötta våra vänner i de mindre församlingarna. Ett särskilt viktigt projekt som pågår i Malmö är Amanah; ett projekt där en rabbin och en imam tillsammans bedriver interreligiös dialog. Projektet har nu pågått i ca ett år och får betraktas som mycket framgångsrikt.

Vi arbetar också vidare med frågan om det isländska omskärelseförbudet genom kontakter med andra judiska organisationer, isländska myndigheter och andra trossamfund. Det gläder mig särskilt att kyrkor i olika länder (inklusive Island) stått upp mot detta förbud som i praktiken skulle kriminalisera judendom på Island och som skulle kunna få allvarliga konsekvenser för de övriga nordiska länderna.

Såhär direkt efter Purim börjar det bli dags för att förbereda sig inför Pesach. Den 18 mars äger Auser Dalims årliga matze-försäljning rum i Bajit. Passa då gärna på att ta dig en sväng i huset! Som vanligt ordnar församlingen Sedermåltider för dig som vill fira Seder med oss.

Önskar er alla en fortsatt fin vecka!

Aron