Kära medlemmar,

Denna vecka är det svårt för mig att börja mitt nyhetsbrev med något annat än att beröra det djupt tragiska som skedde i helgen när vår älskade Sara Nachman lämnade oss. Jag, och många med mig, kommer alltid att minnas Sara, hennes skratt och hennes livsglädje. Baruch dayan haemet.

Denna vecka har det gått femtio år sedan Sexdagarskriget. Många av våra medlemmar minns själva de dramatiska dagarna i början av juni 1967 när hela judenheten höll andan. I veckan har jag deltagit i israeliska ambassadens stora nationaldagsfirande och i en uppvaktning av Israels ambassadör Isaac Bachman som nu lämnar Stockholm efter fem år. Vi tackar Isaac och hans hustru Osnat för den här tiden och ser fram emot ett gott samarbete med hans efterträdare som anländer till Stockholm i augusti.

I förra veckan ordnades även ett gemensamt mingel för församlingens medarbetare och styrelse där vi fick tillfälle att lära känna varandra bättre under mer avslappnade former. En del av våra medarbetare är i början av sin karriär medan andra börjar närma sig pensionen. En del har arbetat hos oss i närmare 30 år medan andra började häromveckan. Vi har verkligen mycket att vara stolta över. Ett stort tack till alla som deltog i denna kväll!

Som en del kanske redan känner till har det varit en del problem med organisationen kring det judiska högstadiet på Vasa Real. Denna verksamhet bedrivs av Stockholms Stad, men församlingen har givetvis ett starkt intresse i att den judiska utbildningen på Vasa Real bedrivs på ett så professionellt sätt som möjligt. Det gläder mig därför att Vasa Real nu rekryterat en ny ansvarig för den judiska profilen, Louise Belenius. Vi ser fram emot ett gott samarbete framöver!

För egen del kommer jag under de kommande veckorna att vara på resande fot varför jag tar ett kortare uppehåll med min spalt i nyhetsbrevet. Jag återkommer snart!

/Aron