I december var kören Synagogal-Ensemble-Berlin värdar för den femte Lewandowski festivalen. De upprätthåller den store kompositören Louis Lewandowskis tradition - känd för sin kombination av judiska liturgiska klanger och västerländsk harmoni. Varje fredag och på alla judiska helger kan man höra hans musik och arrangemang i Synagogan på Pestalozzistraße.

Solisten, kantorn Isac Sheffer är född i Israel och har haft en lång karriär innan han kom till Berlin, som kantor i New York och dessförinnan som operasolist för Israel Philharmonic Orchestra under ledning av Zubin Mehta och Claudio Abbado.
Körledaren och organisten Regina Yantian har lett ensemblen och varit synagogans organist sedan 1998. Hon har tidigare även varit sångare i kören.
Körens åtta sångare arbetar alla i Berlins olika operakörer eller som frilansande solister. De senaste åren har de turnerat i Israel, Polen, England och Frankrike.
Nu blir det ett unikt gästspel i Stockholm i samarbete med Guds hus i Fisksätra. Kören ger konsert i Stockholms stora synagoga.

Tid: Måndagen den 25 januari kl 18.00
Föranmälan till kultur@jfst.se senast den 18 januari
Pris 100 kr för medlemmar i judiska församlingen 150 för icke medlemmar.’
Medtag id-kort och medlemskort
Betala gärna i förväg: Plusgiro: 2824-1, ange Ensemble Berlin