Stockholms Stora synagoga

Visningar för turister, skolklasser och grupper

Guidade visningar för skolklasser, universitetsgrupper och ideella föreningar
Måndag-torsdag mellan kl 9-15. För bokning kontakta Folke Holtz, folke.holtz@gmail.com tel 0721-511 721

Priser 
Upp till 30 personer 900 kr
31-60 personer 1.800 kr
61-100 personer 2.600 kr

Guidade visningar för turister
Under perioden 11/6-31/8 2018 har vi visningar för turister på engelska måndag-torsdag kl 11 och 12 och fredag kl 11.

Entréavgift 150 kr, 20 USD eller 15 Euro. OBS! Endast kontant betalning. Grupper måste förbokas. Kontakta tel +46-8 587 858 24. På begäran kan även guidad visning fås på svenska under sommaren.

Priser
Upp till 30 personer 2.000 kr
31-50 personer 3.000 kr
51-100 personer 4.000 kr
över 100 personer 4.500 kr

Adat Jisrael

Visningar för turister, skolklasser och grupper

Läs om bokning av visningar, för skolklasser och andra grupper, via adatjisrael.se
Gå vidare till "visning av synagogan”

Besöka en gudstjänst

Planerar ni att besöka en gudstjänst?

Vänligen anmäl er till info@jfst.se senast 72 timmar innan önskat gudstjänstbesök. Ni kommer att mötas av våra vakter som genomför en säkerhetskontroll vid entrén. Vänligen följ vakternas instruktioner. Vi uppskattar om ni inte har med er stora väskor. Medtag id-handlingar för att underlätta säkerhetskontrollen. Fotografering på shabbat och helgdagar är förbjudet.

Veckobrev

Vill du ha vårt elektroniska veckobrev med information om vad som händer i det judiska Stockholm? Sänd oss ett mail.

Prislista för våra tjänster

Hyra lokal, annonsera i Tachles eller åka på kollo - här hittar du vad det kostar. Prislista 2018

Släktforskning

Vill du släktforska och ta del av handlingar i Judiska församlingens arkiv deponerade på Riksarkivet? Då kan du läsa om hur du går tillväga här.

Judisk säkerhet

Viktig säkerhetsinformation
Vi ber samtliga församlingsmedlemmar som utsatts för eller bevittnat någon form av antisemitism eller som ser något misstänkt i anslutning till judiska institutioner att kontakta JSS. Vi kan även hjälpa dig med polisanmälan. Vid behov ring JSS journummer 24 timmar om dygnet: 0709-65 10 55. JSS Stockholm har numera en egen e-postadress. Du kan kontakta oss på jss@jfst.se

Testamentsservice

Judiska församlingen i Stockholm kan nu erbjuda sina medlemmar en ny tjänst - Testamentsservice.  När en person har upprättat sitt testamente uppkommer frågan var originaltestamentet skall förvaras.  Numera går det inte att registrera sitt testamente i domstol, något som tidigare var möjligt.

Däremot kan en medlem av Judiska församlingen deponera sitt testamente hos Judiska församlingen i Stockholm. Detta sker genom att originalet av testamentet lämnas till generalsekreterare Isak Reichel som registrerar detsamma och lägger det i tryggt förvar hos församlingen. En sådan förvaring utgör en trygghet för att testamentet verkställs, under förutsättning att dödsfallet anmäls till Chevra Kadisha. Utan testamentsbevakning finns ”risken” att arvet tillfaller allmänna arvsfonden, vilket har förekommit. Vi rekommenderar att det i testamentet också ges föreskrifter om begravningen och gravvård.
För info, kontakta generalsekreterare Isak Reichel, 08-587 858 09 isak.reichel@jfst.se

Donera eller testamentera till församlingen

Vill du bidra till att judisk verksamhet i Stockholm kan utvecklas och leva vidare?

Alltsedan Församlingen bildades 1776 har medlemmar på ett generöst sätt bidragit till församlingens verksamhet genom donationer och testamenten.

Mycket av dagens verksamhet bygger på de medel som tidigare medlemmar generöst har skänkt. Vill Du på samma sätt bidra till och sätta Din prägel och Ditt namn på morgondagens församling?
Kontakta församlingens medlemsombudsman Peter Christensen, tel 08-58785832, peter.christensen@jfst.se för ett inledande samtal. Alla kontakter sker konfidentiellt.
Judiska Församlingen ska möjliggöra ett tryggt judiskt liv och säkra en judisk framtid baserat på judisk tradition samt förbli en väl integrerad del av det svenska samhället.