Vår kolloverksamhet

Under närmare ett sekel har Judiska Församlingen i Stockholm bedrivit koloniverksamhet i Stockholms skärgård. Kolloverksamhetens markområde är enormt, över en miljon kvm. På en liten del av området står ett femtontal byggnader. Resten är skog och ängar omgivet av hav. Ett paradis med andra ord.

Kollot är en upplevelse om oftast ger härliga minnen för alla besökare. Såväl barn som ledare återvänder gärna år efter år. Den största verksamheten är sommarlägret för barn i åldrarna 8-15 år. Två barnperioder under sommarmånaderna kan ta emot upp till 300 barn. En annan populär verksamhet är Familjeveckan. Denna vecka är speciellt anpassad för barnfamiljer.

Dessutom arrangeras varje år s.k. äldreveckor. Dessa veckor ger våra äldre medlemmar möjlighet att ta del av verksamheten anpassad efter deras behov och önskemål. Äldreveckorna ligger parallellt med en barnperiod.

Utöver sommarverksamhet hyrs kollot ut under årets övriga månader till bland annat föreningsverksamhet och seminarier. I vår regi arrangeras också ett sportlovsläger där barn i låg- och mellanstadiet kan uppleva kolonin i vinterskrud. Kollot besöks således av gäster i alla åldrar året runt. En del av våra besökare lever redan i någon form av s k judisk gemenskap, medan andra sällan eller aldrig möter ett judiskt liv.

De som arbetar med kolloverksamheten strävar efter att, tillsammans med gästerna, ge tillfälle för alla att upptäcka nya idéer och

strömningar med en fast grogrund i en stark tradition. Kollot vill bidra till att förstärka och fördjupa den svenskjudiska identiteten – detta präglar aktiviteterna såväl vinter- som sommartid.

Kolloverksamheten har under decennier vuxit och utvecklats och har bland annat fått större och flera besöksgrupper. För att kunna möta nya behov och krav ökas kapaciteten successivt såväl i kvantitet som i kvalitet.

Vi strävar ständigt efter att skapa en oförglömlig och givande upplevelse för alla.

Ansökningslänkar till kolloverksamheten
sommaren 2019
Här anmäler du ditt barn
Här anmäler du till Familjeveckan
Här ansöker du som personal
Ansökningslänkarna är öppna 1-13/1 2019