augusti, 2018

28aug18:30- 20:20Panelsamtal: Juderegister, hets mot folkgrupp och nätet

mer

Evenemangs information

Visste du om att det idag finns ett register över judar på en hatsajt? Registret har funnits sedan 2014 och uppdateras hela tiden. Det finns även omfattande sådana register som gjordes av nazister under kriget. Många kommer säkert också ihåg Radio Islams s.k. uppslagsverk över judar.

Efter att journalister på Dagens Nyheter och Expressen, nästan dagligen under mars månad, skrev om det aktuella registret blev trycket på Google till slut för stort och man tog bort sökmöjligheten till sajten och respektive personer i registret.

Under april har en delegation, bestående av Willy Silberstein, Jan Scherman, Helle Klein, Gabriel Urwitz och Robin Enander (Juridikfronten), framgångsrikt uppvaktat statsministern Stefan Löfven och justitieministern Morgan Johansson.

I panelen: Willy Silberstein (moderator), journalist Helle Klein, journalist Jan Scherman och Robin Enander, jurist. Bertil Oppenheimer kommer inledningsvis att ge en kort bakgrundsbeskrivning till det utredningsprojekt som pågått sedan mars 2017.

Plats meddelas vid obligatorisk föranmälan senast 21 augusti till john.gradowski@jfst.se.

Inträde: 50 kronor för medlemmar i församlingen. 100 kronor för icke medlemmar. Jämna pengar, tack.

Varmt välkomna.

 

 

 

Tid

(Tisdag) 18:30 - 20:20

Leave a Comment