maj, 2018

16maj18:00- 20:00Konsert: Shalom - kyrka möter synagoga

mer

Evenemangs information

Altviolinisten Semjon Kalinowsky och organisten Fredrik Albertsson förenar i sitt program Shalom - Kyrka möter Synagoga kristen orgelmusik med judisk liturgi.

Kantor Isidoro Abramowicz och Renanot deltar på konsert.

Under 1900-talet införde reformsynagogor i Tyskland orgelmusik i sina gudstjänster. Under förintelsen slogs även denna del av den judiska kulturen brutalt sönder. Semjon Kalinowsky och Fredrik Albertsson har återupptäckt gamla verk och fört samman dem med nya kompositioner. Med musik av Sigfried Würzburger, Max Bruch, Louis Lewandowski med flera öppnar de upp för en interreligiös dialog och för samman tradition och det moderna.

Semjon Kalinowsky (Viola)

Semjon Kalinowsky studerade vid musikakademierna i Lviv och Danzig. Han turnerar som solist och kammarmusiker och är en passionerad företrädare för sitt instrument. Ett stort intresse som han när, är att spåra upp gamla notmanuskript på europeiska musikbibliotek.

Fredrik Albertsson (Orgel)

Fredrik Albertsson studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och vid Musikhögskolan i Göteborg. Han har deltagit i ett flertal internationella orgelakademier, gett konserter i stort antal länder och ackompanjerar solister och körer på piano och orgel. I dag arbetar han som organist i Sofia Albertina kyrka i Landskrona.

Inträde

Ej medlem 150 Kr, medlem 100 Kr, ungdom och studerande 50 Kr

gärna via Swish 123 001 85 49 "Viola-Orgel"

Obligatorisk föranmälan till: gunila.lefebure@jfst.se

Plats meddelas vid anmälan.

 

Arrangement Judiska församlingen & Goethe Institut

Tid

(Onsdag) 18:00 - 20:00

Arrangerat av

Judiska församlingen och Goethe Institut

Leave a Comment