augusti, 2018

21aug18:30- 19:30Kenneth Hermele och Svante Weyler samtalar: "För sig själva eller bland de andra?"

mer

Evenemangs information

Ett samtal om judiska strategier utifrån boken En sthetl i Stockholm mellan författaren Kenneth Hermele och hans förläggare Svante Weyler.

Tisdag 21 augusti, klockan 18.30. Plats meddelas vid obligatorisk föranmälan till john.gradowski@jfst.se senast 16 augusti.

Om Kenneth Hermeles nya bok En shtetl i Stockholm:

"Pojken Kenneth växer upp på 50-talet i en ortodox judisk familj på Söder i Stockholm där de bor i ett halvmodernt hyreshus reserverat för fattiga judar. Modern och fadern har båda flytt till Sverige under åren före kriget, men av olika skäl: modern som ekonomisk flykting, fadern som politisk.

Pojkens liv avgränsas av judehuset, hans judiska släkt, den ortodoxa synagogan på S:t Paulsgatan, familjens uteslutande judiska umgänge, hans judiska skola. Han lever i en judisk shtetl, ett samhälle mitt i samhället.

I centrum för berättelsen står pojkens omaka föräldrar: modern lever i den fromma judiska traditionen medan fadern vill erbjuda familjen ekonomisk trygghet och en pragmatisk förening av svenskt och judiskt. Hur ska pojken välja? Måste han välja?"

Tid

(Tisdag) 18:30 - 19:30

Leave a Comment