september, 2018

2sep12:00Europeiska Judiska Kulturdagen med matmarknad

mer

Evenemangs information

PROGRAM - TEMA STORYTELLING
11.00 Matmarknad utomhus och i Café Bajit (i ny regi)

12.00 Inledning med Natalie Lantz om judisk berättartradition

12.30 Amanda Glans storydox, vanliga människors ovanliga berättelser. Storytelling för vuxna, som tar oss med ner under havsytan. Kärlek, svek och svartsjuka i sjöjungfrurnas värld. Amanda Glans är muntlig berättare från Fabula Storytelling.

13.00 Workshop i biblioteket för barn med Hanna Arnesen. Hanna berättar hon vad en författare gör och läser ur sin fantastiska bilderbok ”På natten flyger vi”. Sedan vill hon ha hjälp med att göra en ny drömbok. Vad drömmer du om? Vi lyssnar, pratar om drömmar och ritar. Tillsammans skapar vi en bok! För att vara säker på att få en plats,boka innan 22 augusti: jonna.wolff@jfst.se
Max 15 deltagare.

13.15 Klezmerdans för alla med Helene Don Lind och Mea Nordenfelt

14.15 Tillsammans för Sverige är ett interreligiöst projekt på Fryshuset där unga med olika bakgrunder möts och delar med sig av sina egna berättelser för att förebygga fördomar och rasism. Här kommer ni få lyssna på några gripande livshisorier!

15.15 En ny judisk litteratur för vår samtid? Den senaste tiden har det givits ut flera böcker om hur det är att växa upp som jude i Sverige. Författare som Bernt och Kenneth Hermele, Leif Zern och Göran Rosenberg har på fängslande sätt beskrivit sin barndom i efterkrigstiden Sverige. Vad fyller den nya litteraturen för roll, hur talar den till en yngre generation judar idag och vilka berättelser har ännu inte berättats?
Anneli Rådestad samtalar med judendomsläraren Samuel Adler som nyligen kom ut med novellsamlingen Trappsteg 36,som han skrev för att öppna upp det
judiska för sina elever på Hillelskolan i Stockholm.

16.15 Standup med Ronn Elfors ”En halvrolig halvjude”

Anmälan www.cognitoforms.com/Paideia1/EUROPEISKJUDISKAKULTURDAGEN

Tid

(Söndag) 12:00

Leave a Comment